Zima

ZIMA NA JAHORINI

Olimpijska planina te čeka!

Skijanje i snowboarding

Bilo da ste skijaš ili snowboarder Jahorina Vam nudi 46 km alpskih staza koje su prekrivene najsavremenijim sistemom za vještačko osnježavanje. Vertikalni transport je u stanju da preveze 17000 skijaša na sat, sa kabinskom gondolom, tri šestosjedne žičare, jednom dvosjednom i sa tri ski lifta.

Planinarenje

Planinarenje je aktivnost koja ne bira ni godišnje doba, ni vremenske prilike. Jahorina i u zimskom i u ljetnjem periodu nudi prekrasne staze za planinarenje, a nekoliko njih je mapirano i u zvaničnoj ponudi Olimpijskog centra Jahorina.

Trebate smještaj na Jahorini?

Panoramska vožnja šestosjedom

Preporuka za sve ljubitelje prirode, čistog planinskog vazduha i šetnje uz predivne vidike. Šestosjedi Ogorjelica ili Poljice izlaze na vrh planine, uz mogućnost obilaska vještačkog jezera i šetnju obroncima planine uz predivne pejzaže.

Gastro ponuda

Jahorina kao planina i cijeli Sarajevosko-romanijski plato su poznati po tradicionalnoj kuhinji. Tu se ističu razne vrste pogača, uštipaka, pita. Zatim razne vrste kajmaka i ostalih proizvoda od mlijeka. Od tradicionalnih mesnih jela najpoznatija je jagnjetina sa ražnja, te jagnjetina ispod sača, kao i meso sušeno na dimu (pečenica).