Na Jahorini u toku pretprodaja ski-karata za sezonu 2020/21.

Izuzetno uspješna ljetna sezona na Jahorini je i zvanično zatvorena u nedjelju, 18. oktobra. Ovog  ljeta je ostvareno više od 65.000 vožnji što je povećanje za više od 21 puta u odnosu na baznu 2016. godinu.

Atraktivnosti Jahorine ovog ljeta su doprinjeli novi ljetni sadržaji – Tower, Loopster, Skydive koji se mogu vidjeti jedino na Jahorini, zatim pedaline i lopte za hodanje po vodi. Planinski Bob je najpopularnija adrenalinska atrakcija, a posjetioci su svakako uživali i u ljetnjem sankanju na gumama, vožnjama xRaycerom, biciklima i dugim šetnjam označenim planinskim stazama.

Za nadolazeću zimsku sezonu Olimpijski centar Jahorina je pripremio mnogobrojne novitete. Najznačajniji je novi izgled ski staza, koje će ove sezone skijaše dočekati idealno pripremljene i u svom do sada najboljem izdanju.

U ovom centru je trenutno u toku akcijska pretprodaja ski-karata sa popustom od 15%. Kupovina karata po akcijskoj cijeni je moguća na prodajnim mjestima na Jahorini ali i putem webshopa Olimpijskog centra Jahorina. Popust važi na kategoriju pojedinačnih ski karata od minimalno šestodnevne ski-karte. Iako je mnogo uloženo u pripremu staza i nove ski sezone na Jahorini, cjenovnik ski-karata je ostao na istom nivou kao i prethodne godine i  moguće ga je vidjeli OVDJE

Karte za novu zimsku sezonu moguće je kupiti online, putem web shopa, ali i na prodajnom mjestu na kasi Poljice svaki dan od 09:00 do 15:00 časova. Postoje dvije opcije kupovine putem webshopa, odnosno,  skijaši dobijaju mogućnost da kupe željenu kartu online i preuzmu je na pickup mjestu koje je predviđeno samo za tu namjenu.

Ukoliko posjedujete Keycard, moguće je unijeti podatke sa karte i online je dopuniti za željene dane skijanja. Ova opcija je najjednostavnija i podrazumjeva direktan dolazak na stazu bez zadržavanja na prodajnim mjestima.

Pored niže cijene ski-karata, ranija kupovina je poželjna i zbog zaobilaska čekanja u redu i gužvi na prodajnim mjestima.

S obzirom na povećano interesovanje za Jahorinu zbog najave zatvaranja granica Italije, Francuske i Austrije, iz ovog centra su savjetovali svima da planiraju svoj zimski odmor na vrijeme i uživaju u pogodnostima koje nudi olimpijska planina.