Ljeto

LJETO NA JAHORINI

Olimpijska planina te čeka

Planinarenje

Planinarenje je aktivnost koja ne bira ni godišnje doba, ni vremenske prilike. Jahorina i u zimskom i u ljetnjem periodu nudi prekrasne staze za planinarenje, a nekoliko njih je mapirano i u zvaničnoj ponudi Olimpijskog centra Jahorina.

Panoramska vožnja šestosjedom

Preporuka za sve ljubitelje prirode, čistog planinskog vazduha i šetnje uz predivne vidike. Šestosjedi Ogorjelica ili Poljice izlaze na vrh planine, uz mogućnost obilaska vještačkog jezera i šetnju obroncima planine uz predivne pejzaže.

Gastro ponuda

Jahorina kao planina i cijeli Sarajevosko-romanijski plato su poznati po tradicionalnoj kuhinji. Tu se ističu razne vrste pogača, uštipaka, pita. Zatim razne vrste kajmaka i ostalih proizvoda od mlijeka. Od tradicionalnih mesnih jela najpoznatija je jagnjetina sa ražnja, te jagnjetina ispod sača, kao i meso sušeno na dimu (pečenica).

Zabavni sadržaji

Ljeto na Jahorini je moguće provesti i korišćenjem zabavnih sadržaja. Izdvajaju se, tower ili toranj, loopster ili balerina, skydive, tjubing, planinski bob i X raycer.

Trebate smještaj na Jahorini?

Vožnja biciklima

Konfiguracija terena i prirodni pejzaži u bogatstvu crnogorične šume, pružaju jedinstvenu priliku da uživate u prirodi, osjetite uzbuđenje i isprobate svoje biciklističke sposobnosti. Izuzetne asfaltne dionice u dužini od 50 km, na pravcima Pale – Jahorina – Vrhprača – Podgrab – Pale.

Paraglajding

Plato i sjeverne strane Jahorine idealne su za ljubitelje ovog ekstremnog sporta. Naročito su atraktivni desantni letovi sa visinskom razlikom od 900 m (vrh Jahorine 1916 m do Vrhprače na 1010 m nadmorske visine).

Vožnja četverotočkaša

Vožnja četverotočkaša idealna je adrenalinska aktivnost, posebno za grupe koje zbog obaveza nemaju na raspolaganju puno vremena za obilazak planine. Može se organizovati u trajanju od pola sata do sat vremena, prema Vašim mogućnostima i potrebama. Vozila su uglavnom dvosjedi, a naša preporuka jeste voziti u pratnji vodiča, radi sigurnosti.

Pripreme sportskih ekipa

Otvoreni tereni za fudbal, košarku, odbojku, rukomet, staze za pješačenje i planinarenje, čist planinski vazduh pun ozona, pitke planinske vode, idealni su za pripreme sportskih ekipa, kako u pojedinačnim tako i u ekipnim sportovima.